ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΕΪΚΙ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΥΣΟΥΙ (USUI) ΡΕΪΚΙ

Το Ουσούι (Usui) Ρέικι διδάσκεται σε τρία επίπεδα ή “βαθμούς”.

Στο σεμινάριο του Α’ Βαθμού (το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους), ο δάσκαλος του Ρέικι ανοίγει τα κανάλια και τα ενεργειακά σου κέντρα (τσάκρας) και σε συντονίζει με την συμπαντική ενέργεια ώστε να γίνεις καθαρό κανάλι της και να μπορείς να την μεταδίδεις εύκολα με το θεραπευτικό άγγιγμά σου. Παράλληλα, σε εισάγει στην έννοια, τις αρχές και την ιστορία του Ρέικι, σε διδάσκει τις βασικές θέσεις των χεριών τόσο για μια αυτοθεραπεία Ρέικι αλλά και για μια συνεδρία σε κάποιον άλλο και σε καθοδηγεί στο να κάνεις πρακτική και στα δύο. Μαθαίνεις επίσης και κάποιες βασικές μεθόδους διαλογισμού και χαλάρωσης.

Στο σεμινάριο του Β’ Βαθμού, λαμβάνεις επιπλέον συντονισμούς με την συμπαντική ενέργεια ώστε να ενισχυθεί η ροή και τα επίπεδα της ενέργειας. Επίσης, εισάγονται τα πρώτα τρία ενεργειακά σύμβολα του Ρέικι και μελετάς τη χρήση τους. Εξασκείσαι στο να στέλνεις Ρέικι από απόσταση και τις πολλές εφαρμογές που έχει αυτή η διαδικασία: την αποστολή Ρέικι σε κάποιο άτομο που δεν βρίσκεται μπροστά μας, την αποστολή θετικής ενέργειας στο παρελθόν, στο μέλλον, σε καταστάσεις της ζωής σου, σε στόχους σου, κλπ.

Ο Γ’ Βαθμός Ρέικι συνήθως χωρίζεται στον 3Α -τον βαθμό του Μάστερ και τον 3Β -τον βαθμό του Μάστερ-Δασκάλου.
Στο σεμινάριο 3Α ολοκληρώνεται η μύηση στο θεραπευτικό κομμάτι του Ρέικι, με έναν επιπλέον συντονισμό και την εισαγωγή του τέταρτου ενεργειακού συμβόλου. Μαθαίνεις και εξασκείσαι σε προχωρημένες ενεργειακές τεχνικές. 
Στο 3Β εκπαιδεύεσαι ώστε να γίνεις δάσκαλος/δασκάλα του Ρέικι.